Aan de slag met je Nikon spiegelreflexcamera.


Als je een mooie spiegelreflexcamera hebt gekocht moet je deze natuurlijk niet op automatisch laten staan. Je haalt er dan helemaal niet uit wat erin zit en eigenlijk had je dan beter een kleine automatische compactcamera kunnen houden.
Je wilt natuurlijk mooiere en vooral betere foto's maken met je nieuwe aanwinst, en dat kan natuurlijk ook!

Maar je zult daarvoor wèl de kennis moeten opdoen om fijn en onbezorgd met je spiegelreflex camera aan de slag te kunnen.

Dat is helemaal niet erg, want fotograferen is een prachtige hobby! Je zult merken dat je bij ons leert om te denken als een fotograaf en zo leert om veel pakkender foto's te maken van alles waar je hart naar uitgaat. Maar daarnaast ook leert wanneer je welke instelling moet maken om nu juist dié foto te krijgen die je zo graag wilt.

Kijk gewoon de reacties van  onze klanten even door en dan zul je zien dat jouw wensen echt niet uniek zijn, en dat zij blij zijn dat ze de stap gezet hebben, en nu meer uit hun investering en hobby kunnen halen!

Lees waarom deze cursus precies is wat je zoekt


Wij gaan zonder eindeloos theoretisch techno-gebabbel echt met jou samen aan de slag om gewoon te leren goede foto's te maken in de dagelijkse praktijk, privé of zakelijk.
Wij hebben 7 lesavonden en gaan elke les weer een leuk nieuw fotografie-aspect leren en dan alleen dàt deel in de periode tussen de lessen goed oefenen. Hiermee zet je de kennis ook echt goed vast en heb je er blijvend plezier van.

Een dagcursus werkt niet...De hoeveelheid informatie die je nodig hebt is echt te groot om op één dagcursus op te kunnen nemen, laat staan ook echt daarna in de praktijk te kunnen blijven gebruiken. Daarom doen wij het op deze, gebleken succesvolle manier!

Wat gaan we zoal doen en leren?O  Veel praktische technieken en tips om je fotocomposities te verbeteren.

O  Weg met de automatische functies, denk als een fotograaf; beslis zelf!

O  Welke camerafuncties zijn belangrijk en welke niet.

O  Foto’s en sterke communicatie naar de kijker.

O  Slimme cameratechnieken voor iedere dag.

O  Welke instelling maak ik op mijn camera voor welke foto’s?

O  Handig ezelsbruggetje om een snelle check te doen op mijn camera-instellingen.

O  Hoe haal ik alles uit diafragma en sluitertijd, hoe benut ik dit optimaal in mijn foto’s?

O  Meer kennis over lenzen, juist gebruik van je lens en tips voor aanschaf van lens of filters.

O  Wat voor invloed heeft de iso-instelling op mijn foto’s.

O  Het werken met de witbalans van mijn camera.

O  Tips en technieken met afdruksnelheid.

O  Lichtmeetmethode, wat heeft de camera te bieden en wat gebruik ik waarvoor.

O  Hoe kun je zorgen voor een mooie Bokeh in je foto’s en wat is dat precies?

O  Accessoires en hun invloed op je fotografie, statief, filters, pola, macrolenzen.

Hoe gaan we het bovenstaande leren?In de cursus behandelen we alle aspecten in een gezellige kleine groep met volop individuele aandacht voor jou. Uiteraard heb je je eigen camera, eventuele lenzen en accessoires bij je. Naast de uitleg en hands-on tijdens de cursus, doen we ook steeds praktijkoefeningen in onze fotostudio om je bepaalde technieken goed duidelijk te maken en zelf te laten ervaren. Elke les gaan we dieper in op één bepaald fotografie-onderwerp. Daarna ga je, in de week of twee weken tot de volgende les, dit specifieke onderwerp uitdiepen en goed leren toepassen aan de hand van onze leuke, inspirerende fotografie- en praktijkopdrachten zodat je gericht met je camera op pad kunt gaan in de periode tussen twee lessen! Het is trouwens ook erg leuk om de cursus samen met een vriendin of vriend of collega te doen en met z'n tweeën veel plezier te hebben tijdens de praktijkopdrachten!

Tijden en cursusduur.De duur van de training bedraagt 7 lessen. Bij deze cursus worden in najaar en winter de lessen om de week gegeven, dus 1 week les, in die week en de week erna kun je dan de praktijk foto-opdrachten uitvoeren. Hierdoor heb je wat meer tijd om de opdrachten serieus aan te pakken en lekker te gaan fotograferen. In de zomer als het elke avond licht zit tussen de lessen een hele week.

Locatie en faciliteiten.De training wordt verzorgd in onze leslokalen en fotostudio in Nijverdal. Voor iedere cursist is er een eigen werktafel. Je dient wel je eigen camera, lenzen en accessoires mee te nemen en steeds op cursus te komen met een goed opgeladen accu/batterij. De cursus is geschikt voor elk type Nikon spiegelreflexcamera van de Nikon D3300 tot en met de D5.

Op de cursus kun je ook dingen zien, leren en vragen over specialistische fotografiezaken; zoals statieven, reflectieschermen, lenzen en foto-studioaccessoires.

Kosten.De kosten voor de complete cursus bedragen € 250,00 incl. BTW. All In.
(Dit komt neer op ca. € 8,85 ex. btw per uur + je mooie complete set lesmateriaal) Bij deze cursus krijg je ook: koffie / thee / lekkere versnaperingen en een zeer uitgebreid cursusboek, volledig in kleur gedrukt, in fraaie ringband, schrijfgerei. Viewersoftware, Exif software en nog andere nuttige informatie en een handige verrassing voor in je fototas, fotografie-praktijkopdrachtbladen en ca. 100 theorievragen en een certificaat na afloop, indien vrijwel alle praktijk fotografie-opdrachten serieus en met inzet zijn uitgevoerd.

Neem de stap nu!


Je zult het vast en zeker geweldig vinden nu eindelijk meer uit je mooie Nikon camera te kunnen halen!
Wij zullen je leren denken als een fotograaf. Van jou verwachten we alleen enthousiasme tijdens de cursus en goede inzet bij de foto-opdrachten!

Lees HIER wat anderen vonden die deze cursus al gedaan hebben!

Bel of mail gerust vrijblijvend voor verdere informatie!

Lestijd 's ochtends van 09.15 tot ca. 12.30/13.00 uur.

Tel. (0548) 62 08 87 
Email: info@nikoncursus.nlGoed leren fotograferen met je Nikon!

NIKON logo's en beeldmerken zijn geregistreerd als handelsmerk van NIKON. Alle logo's, merknamen en overige materialen zijn en blijven eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
je nikoncamera niet op automatisch gebruiken